ОТРИМАТИ КОНСУЛЬТАЦІЮ
Ми робимо важливі і потрібні речі, ми дуже різні, цікаві і креативні; ми робимо цей світ краще, контрасніше та справедливіше!

Традиційна кухня нашого краю

Традиційна народна кухня — це така ж культурна спадщина українського народу, як мова, література чи мистецтво. Тому цим здобутком треба пишатися і не забувати. Рецепти страв, які використовували українки тисячі років тому, дійшли до сучасників майже у незміненому вигляді. Вчені стверджують, що з давніх-давен основною їжею українців були хліб та каша, оскільки найдавніша культура на теренах України – це жито. Технологія приготування хліба суттєвих змін не зазнала. Хліб готувався з пшеничного, житнього, ячного або іншого борошна, часто змішаного разом.

Українську кухню не сплутаєш із жодною у світі — є в неї свої особливі секрети, є свої особливі страви навіть на най — вибагливіший смак. Серед слов’янських кухонь українська набула широкої популярності. Вона давно одержала поширення далеко за межами України, а деякі страви української кухні, наприклад борщі та вареники, увійшли в меню міжнародної кухні.

Улюбленим і найбільш уживаним продуктом служить свиняче сало як самостійна страва, головним чином в обсмаженому виді, шкварки, так і приправа й жирова основа найрізноманітніших страв. Таке відношення до свинини ріднить українську кухню з кухнями західних слов’ян і угорців і сусідів українців — білорусів, однак, використання сала в українській кухні надзвичайно різноманітне.

Сало не тільки їдять сире, солоне, варене, копчене і смажене, на ньому не тільки готують, їм не тільки шпигують усяке м’ясо, де сало відсутнє, але і використовують його навіть у приготуванні солодких страв, сполучаючи з цукром і чи патокою.

Традиційні українські страви:

  • Хліб
  • Балабушки
  • Бануш
  • Вареники
  • Борщ
  • Вергуни
  • Галушки
  • Гарбузова каша
  • Голубці
  • Гречаники
  • Деруни та зрази
  • Затірка
  • Капусняк (капуста засипана, капуста із пшоном.)
  • Картопляники
  • Кисіль
  • Кльоцки (клюски)
  • Ковбаса
  • Крученики (завиваники)
  • Куліш
  • Млинці (блинці, налисники)
  • Молочні страви
  • Овочеві салати
  • Печеня та пироги
  • Рибні страви
  • Сало
  • Страви з яєць
  • Юшки
  • Варенуха (варена, варьоха, запіканка)
  • Квас.
  • Наливки та настойки
  • Ряжанка (колотуха, колочена сметана, завдавана сме­тана, завдаванка, мачання, сирокваиіа, парушка).
  • Чай
  • Узвар (звар, вар, киселиця, юшка, сливки)

Україна має надзвичайно багату кулінарну спадщину. Українські традиції харчування є дуже різноманітні та цікаві. Особливо це простежується у регіонах з традиційною культурою, яка сформувалася історично. Деякі страви української кухні, наприклад борщ і вареники, ввійшли в меню міжнародної кухні.

© 2013–2020, «ІСП Системні Рішення»